Hoe restaurants kosten kunnen besparen door minder energieverbruik

Om kosten te besparen kunnen restaurants ertoe overgaan om minder energie te verbruiken. Overschakelen naar LED verlichting is een goede start, maar echt energie besparen kan pas als met efficiënte keuken apparatuur wordt gewerkt.

Elk bedrijf is op zoek naar manieren om energieverbruik te verminderen. Restaurants worden er ook bij betrokken, maar omdat er zo weinig informatie is over hun energieverbruik, wordt het voor hen een stuk moeilijker. Alhoewel er een streng energiebeleid is, is er geen echte oplossing gevonden voor de restaurants. Het is nog moeilijk om te begrijpen hoe ze energie verbruiken en hoe er methodes ontwikkeld kunnen worden om hen te helpen. Doordat elk restaurant anders is, gaat het niet alleen om terugdringen van verwarming of koeling. Het energieverbruik hangt af van het type restaurant, het eten dat wordt aangeboden en de draaiuren.service-1220327_960_720

Het gebruik van efficiënte keuken apparatuur vermindert energieverbruik en resulteert in minder hoge energiekosten. Echter, is de aanschaf van dit apparatuur duur en kan jaren duren voordat het terug verdiend is. Aan de hand van het apparatuur dat is aangeschaft, de grootte van de keuken en de output, kan worden uitgerekend na hoe lang de investering in een draaiend restaurant terug verdiend kan worden.

Een andere manier om energieverbruik te verminderen is door te zorgen voor goede ventilatie. Hier komt de rol van afzuigkappen aan de orde. Een goedkope manier om kosten te verminderen is om kookapparatuur tegen de muur te drukken om te voorkomen dat er lucht achter de apparatuur komt. Ook kunnen afzuigkappen worden voorzien van zijwanden zodat lucht omhoog gezogen wordt en geen kans krijgt om zich in de ruimte te verspreiden. Het gebruik van afzuigkappen die zelf aanschakelen als het nodig is, komt in steeds meer restaurants voor. Zo wordt het aantal draaiuren van de afzuigkap verminderd.

Wat de koeling betreft is het belangrijk om regelmatig de rubberen afdichtingen te controleren en vervangen, zodat koelkasten en vriezers goed sluiten.