Welkom op de website die dient als informatiebron voor de horeca. Horeca staat voor hotel, restaurant en café. De horeca is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de snelst groeiende sectoren, waardoor de behoefte naar ordening binnen de sector is ontstaan. Op deze website worden er enkele mogelijkheden gedeeld voor ondernemingen in deze branche.

Ondernemers kunnen zich aanmelden bij de organisatie die zorgt voor ordening van de horeca. Lid worden van deze organisatie brengt heel veel voordelen met zich mee. Leden kunnen genieten van extra kortingen en informatie krijgen over hoe ze zelf kunnen bezuinigen. Er wordt extra aandacht besteed aan het energieverbruik van restaurants, omdat er weinig informatie is over hoe restaurants energie verbruiken.service-1019821_960_720

Het wordt steeds moeilijker om getalenteerd personeel te vinden. Ondernemingen worden geadviseerd hoe zij een goede bedrijfscultuur kunnen ontwikkelen, wat de mogelijkheid biedt om gerichter op zoek te gaan naar personeel. Als je weet waar je bedrijf voor staat en waar je naar toe wilt zal je bedrijf aantrekkelijker zijn voor mensen in de horeca.

De afgelopen jaren heeft de sector ook een toenemende concurrentie ervaren. Daarom, worden er tips en voorbeelden aangehaald van bedrijven die samenwerkingen zijn aangegaan met andere ondernemingen buiten de sector om meer winst te bereiken.

Er is ook sprake van concurrentie van andere bedrijven, waardoor er samenwerkingen met andere activiteiten worden bekeken om klanten te trekken en maximale winst te bereiken. Een zeer efficiënte samenwerking is van casino’s en restaurants.

Het belangrijkste binnen de horeca, is klantenservice. Ondernemers moeten klantenservice in alle facetten opnemen zodat klanten de beste ervaring opdoen en steeds terugkomen.